Simhallar i Malmö… eller bad, eller whatever.

Jag har velat komma igång och simma lite igen och behövde därför göra en utvärdering av möjligheterna här i Malmö. Det finns flera bassänger men alla har lite olika priser och faciliteter.

Kockums Fritid ligger i Västra Hamnen vid Turning Torso. Vill man motionssimma där (för min del – simma snabbare än vanligt folk)  får man bara göra det på vissa tider, det borde stå i kommentaren i tabellen, men jag glömde lägga till det. De har ingen årsavgift, utan man köper ett klippkort, typ. Det blir alltså dyrt om man simmar ofta och billigt om man simmar sällan, helt tvärtemot andra hallar.

Friskis & Svettis har en väldigt liten bassäng i deras anläggning vid Folkets park. De lär ha nån slags gympa där så förmodligen kan man inte simma där när man vill.

Aq-va-kul ligger rätt så nära centrum och är ökänd. Har inte varit i deras simbassäng som förvisso lär vara 50m, men badbassängerna är fortfarande rätt äckliga även efter ombyggnaden. Dessutom är de dyrast av alla.

Högevallsbadet är där jag brukade simma innan och är helt okej. Det ligger inte långt från centralstationen i Lund, i stadsparken. De brukar ha en speciel bana för motionssim men är det lite folk kan man va i hoppbässängen – det är djupt och man blir inte störd av ungar, fast det är lite kallare. Dock har Högevalls stängt på sommaren, vilket är urdåligt! Man är hänvisad till Källbybadet som är öppet och därmed fullt av kissande ungar när det är varmt och riktigt ruggigt när det är kallt eller regnar (förmodligen stängt också).

Burlövsbadet är en uppstickare som är det badet jag tänkte pröva nu. Det ligger hyfsat nära, är billigt och har en 50m bassäng. De har även öppet hela sommaren, vilket är perfekt!

Det finns ett bad till i Malmö – Oxievångsbadet – men det är stängt för renovering och öppnar kanske augusti 2010. Dessutom ligger det i långtbortistan, förlåt, Oxie.

simbassängjämförelse.


Leave a Reply