MacWorld…

Sitter med den nya MacWorld (juni 6.2010). Visste faktiskt inte att de var besläktade med PC för Alla (som jag tycker är fullständigt värdelös tidning, för alla) och tidigare snabb-bläddringar gav rätt kul info. Nu läser jag lite mer noga.

Blir det fel på Macens logikkort […] är ett byte ganska dyrt. Priset är hälften till två tredje-delar av vad Macen kostade när den var ny och därför brukar det sällan löna sig att reparera en äldre Mac med trasigt logikkort. — s.12

För det första, vad fan är “logikkort”? Är det en variation på ökända “modermodemet”? Moderkort heter det. Ja, jag vet att det kan vara svårt för en Svensson att lära sig dator-lingo, men ska han lära sig om “grafikkort” och “processor” så varför inte “moderkort”? Och hitta på nya namn lär ju inte hjälpa – det blir bara mer förvirrande när han söker support och möts av undrande blickar. För det andra, är hela påståendet fel. Med samma resonemang ska man aldrig reparera en äldre PC heller, men nu står det och puttrar hur många som helst P2-P4 burkar överallt som surfburkar etc. Anledningen till att det kan bli dyrt är att äldre delar är svåra att få tag på och man kan tvingas köpa nya. De nya kanske inte funkar tillsammans med andra och alltså måste man köpa fler nya. Däremot råkar man hitta en bättre begagnad del av samma modell på blocket/tradera (i eller utanför en liknande dator) så är det ju helt klart värt ett par hundralappar som det kostar, jämfört med att köpa helt nytt för 10k.

Jaja… vi läser vidare och ser ifall det kommer nåt mer kul. Isf ett nytt inlägg.


Leave a Reply