Öresundsbro 10 år

Stack för att kolla på öresundsbrons 10 års firande på Västra Hamnen. Joinade upp med Jerl, hans syrra, lill Magnus och så tillkom ett par till – Emma och Lars. Lars är förresten skitgrym på att teckna och visade några serier som han hade gjort. Fucking awesome!

Det var live “jazz” på Titanic-plattan men även om det var bra musikanter, så var det inte riktigt jazz i min smak och vi satte oss på ett ställe lite längre bort med vy över hela bron och ända bort till Köpen. Fan vilken vy!

Stället hette “Mat vid havet” eller nåt sånt, precis mitt emot “Bar Italia”. Vi såg hur solen blev uppslukad av havet medan vi njöt av en GT. Sen var det bara att vänta till 23.15 då showen skulle börja. Fler drinkar senare hade vi fortf inte fått vår ost-tallrik och ingen show heller. Personalen på restaurangen var väldigt trevlig men grymt sölig – vi skulle få vänta på att de skulle skära upp lite ost i över en timme och sen trodde dem att det var nån annan som skulle ha det! Äkta svensk service.

Nu började showen – nästan 40min efter utsatt tid. Fast först såg vi ingenting, utan bara började höra lite smällar. Tydligen var fyrverkerierna inte på under framför eller över bron, utan låååångt ut till vänster, bakom brofästet och bakom några fina industribyggnader med höga skorstenar. Detta skymdes från vår sittplats av bar Italia till vänster, så vi fick stå upp och gå fram för att se nåt. Det var inte mycket att se till att börja med. Lite standard-fyrverkerier som man knappt såg pga avståndet. Sen kom ljusshowen – det började brinna 6-8 starka ljus på bron med jämnt utspridda och sen åkte dem ner och sen upp eller nåt, fattade inte vad som hände där. Och sen… lite mer fyrverkerier, mycket bättre denna gång. Men allting sabbades förstås av att det var som att sitta 50m framför en vanlig tv och försöka titta. Sen tog det slut och det kom ett par skott från danska sidan, men de hade kanske riggat hela showen i tunneln så man såg inget mer.

Totalt sett var det en grymt bra och lyckad kväll, men allting som hände var ju så klart über-överreklamerat på vanligt sveskt manér.


Leave a Reply