Spontan skidresa…

I’m on the road… Sitter just nu på Max i Norrköping. Det är nästan fullt här. Folk laddar upp inför utgången eller bara pausar i vardagen. Mest ungdomar dock. Har suttit här sen halv-tio tiden då jag ankom med ett 40 min försenad Veolia-tåg. Sista bussen till Nyköping/Skavsta hade redan gått och nästa går 4.10. Vilken tur då att Max har öppet till 4 idag =)

Veolia är förresten ganska sjyssta. Riktigt bra pris (typ 240kr Malmö-Norrköping), bra sittplatser, bord, internet, restaurang-vagn. Hotspotten i min vagn hette “Ner med FRA! (Veolia tåg)”, vilket fick mig att le. Dock försvann munterheten när jag upptäckte att det gick inte att koppla upp sig mot det. Kanske är det paranteserna, kanske nåt fel på access-punkten, ingen aning. Fick smyga in i andra vagnar för att få min dos istället.

Sitter nu på Max och försöker ladda ner eclipse på min Ubuntu. Det går sådär – hastigheten är begränsad till 40kBps så ETA är på några timmar. Men det kan jag undvara just nu =) Hoppas bara jag hittar ett uttag innan batteriet dör (1 timme kvar just nu). Tydligen gäller deras erbjudande om gratis kaffe även om man nöjer sig med en paj för 16kr. Så paj+kaffe=16kr. Gött! Och Gott! =) Eller ja… pajen på snabbrestaurangerna måste vara universums varmaste ämne, flera tusen gånger varmare än plasma. Och dessutom smakar som plasma också. Men kaffet var okej =)

Ringde Helena och hade en mycket trevlig pratstund. Blir alltid glad av att prata med henne och Hasse! Hon lovade ringa vid 12 och prata lite mer. Så tiden går och går. Nu har jag bara knappt 4 timmar kvar till bussen =) För övrigt en helt underbar natt, önskar jag inte hade väskor med mig och kunde istället ta en skön promenad!

Så en sammanfattning hittills:


Leave a Reply